​2017
Lördag 6 maj
10-14

 

​Kosläpp på Öknaskolan

2017 firar Sörmlands Naturbruk flera jubileer. Öknaskolan fyller 70 år och det är 50 år sedan Landstinget Sörmland övertog förvaltningen av Nynäs naturreservat. 

Det kommer vi att fira på vårt årliga Kosläpp. Samtidigt med släppet arrangerar vi Traktor-SM, en tävling där elever från olika naturbruksgymnasier tävlar i precisionskörning mm. Tävlingen pågår under 2 dagar och på lördagen är det final. Därför startar vi Kosläppet kl. 10.00 med final i Traktor-SM innan vi släpper ut våra kor.

Gården öppnar kl. 10.00 och stänger 14.00. Parkeringen öppnar kl. 9.00. För den som vill handla blommor är vårt växthus öppet kl.10.00-13.00. Korna släpps ut ca 11.00.


Vi passar samtidigt på att ha Öppet Hus för den som är nyfiken på vad det innebär att plugga på naturbruksprogrammet. Vår rektor och syv informerar om våra utbildningar i Brandstationen.

Alla djurstallar är öppna och det finns möjlighet att ta en åktur med häst och vagn och även traktorskjuts. Runt ladugården finns Arlas tipspromenad.

Vi samarbetar med Arla som bjuder på mjölk och bulle, därför behöver man anmäla sig på Arlas hemsida för att de ska veta hur många besökare som kommer.

I år är vår Restaurang Ekologen öppen med matförsäljning, vi kommer att ha kaffe, korv och glassförsäljning ute på området. För den som önskar står det givetvis fritt att ta med sig egen picknick-korg att avnjutas i gröngräset.

Väl mött i maj!

Anmälan görs på www.arla.se

Kosläpp, öknaskolan