Lärare och instruktörer Djur

Eva Forsén, husdjurslärare
Husdjursagronom med magisterexamen i biologi och har gått lärarutbildning. Eva har läst matte, fysik och kemi på Uppsala universitet. Kortare utbildning i meteorologi och flygutbildning på propellerflygplan samt jetflygplan. Eva har ett stort hästintresse, är utbildad ridinstruktör och LA-domare i dressyr. Tävlar upp till MSV-nivå i dressyr men även hoppning och fälttävlan. Har arbetat på Ökna sedan 1996.

Kristina Pettersson, veterinär och djurvårdslärare
Kristina har sedan 1988 arbetat som veterinär inom många olika områden och har idag egen praktik där hon tar hand om skolans djur, hästar och deras tänder, vilda djur (Wildlife Park på Öster Malma), hundar mm. Kristina började undervisa 2001 på Ökna, tog sin lärarexamen 2008 och arbetar nu 50 % på skolan med djursjukvårdskurserna. Mycket av fritiden ägnas uppfödning, träning och jakt med sina ungerska vizslor och hon har även utbildat sig i ämnet hund på högskolenivå.

Per Jogfors, lärare i matte och fysik
Lärarlegitimation även i kemi och teknik. Skogsutbildad med ett brett teknikintresse, särskilt för bilar. Har arbetat på Öknaskolan sedan 2013.

Ann Eriksson, instruktör

Instruktör i djurhus och hunddagis. Har själv gått på Ökna när det begav sig och sedan arbetat på olika djurparker och friluftsmuseum. Har busskort och hoppar även in som terränghjulingsinstruktör vid behov.På fritiden är det natur, jakt och familj som gäller – till familjen räknas även en labrador och en Basset fauve de bretagne. Har arbetat på Ökna sedan 2005.

Johanna Fornander, instruktör

Arbetar som instruktör i djurhuset hundagis.. 5 barnsmamma med Jämthunden Zeiss, kaninen Doris & hamstern Måns hemma. Stort intresse av fasaner, rapphöns & änder. Har arbetat på Ökna sedan 2004.

Pia Leijonstål, föreståndare Hunddagis, instruktör

Diplomerad hunddagisföreståndare som arbetar i hunddagiset och djurhuset. Har många års erfarenhet av arbete med barn och ungdomar inom autismspektratet. Gillar skärgårdar, skog och sol. Spenderar gärna tid med den Amerikanska bulldogen Millie, barnen och vattenskidåkning. Har arbetat på Ökna sedan 2009.

Jeanette Feledi (bild saknas)
Lärare i sällskapsdjur och hund. Studerar samtidigt på yrkeslärarprogrammet i Linköping och läser högskolekurser i beteendebiologi. Hemma hos Jeanette finns hästar, hundar, katter, rexkaniner, höns och skrattduvor. Hästarna tävlas främst i distansridning och hundarna används dels till att jaga fågel.