Hästar och anläggning

På Öknaskolan finns det ett modernt skolstall med plats för 14 skolhästar. Bland hästarna finns det  hästar som är inriktade på ridning och körning. Alla körhästar deltar också i ridutbildningen. Hästmaterialet håller god standard och skolans mål är att tillhanda hålla olika typer av hästar som är väl grundutbildade och kan ge eleverna en bra grundutbildning i dressyr, hoppning och körning.

Stallet är delat i flera delar. Fjorton boxar, åtta uppställningsplatser, stor sadel-/selkammare och klassrum, allt för att vi skall få en rymlig undervisningsmiljö som ger utrymme åt flera grupper att arbeta samtidigt.

Som elev kan du ta med dig egen häst, ett elevstall på tio platser finns och uppe vid ridhuset finns det ett gäststall med sex platser.

Till hästanläggningen hör också ett ridhus och två ridbanor. I anknytning till ridhuset finns också en mindre terrängbana. För hästarna finns det många rasthagar och det finns fina möjligheter att rida ut.