top_jv2015

Jakt & viltvård

​Inriktningen för dig som vill arbeta med jakt och viltvård i framtiden. Du får goda kunskaper om djurens beteende, vapenhantering och god jaktetik.

Vinnare i Jakt-SM lag 2011, 2012, 2013, 2015 och 2016

Jakt och viltvård - ansökningskod NBSKO

Vår jakt och viltvårdsutbildning ger dig stora möjligheter att arbeta inom det moderna viltbruket i framtiden. Som elev hos oss får du mycket goda kunskaper inom allt från viltförvaltning, jaktmetoder, vapenhantering till ekologi och hundkunskap. Du deltar i det dagliga arbetet tillsammans med våra viltmästare som har lång erfarenhet inom yrket.

Vi har tillgång till 5400 ha jaktmark, varav 4500 ha i närområdet. Här ingår också 700 ha fiskevatten som eleverna har tillgång till. På våra marker finns 6 klövviltarter. När du läser hos oss har du möjlighet att jaga på våra marker under fritiden.

Behörighet till vidare studier

Grundläggande
Vi erbjuder kurserna Svenska 2, Svenska 3 och Engelska 6, vilka krävs för att du ska få grundläggande högskolebehörighet.

Särskild - naturvetenskap
Fördjupningsområdet Naturvetenskap kan du kombinera med inriktningen Jakt och viltvård. Förutom att du har möjlighet att plugga till särskild behörighet för vidare studier lär du dig att se naturen på ett nytt sätt. Förstå vikten av att kunna läsa naturen, varför den ser ut som den gör, hur den mår och se sammanhang. Att slå vakt om utrotningshotade arter, vikten av biologisk mångfald och kanske framför allt - förstå människans plats i naturen. En möjlighet för dig som har siktet inställt på att plugga vidare till t.ex. agronom, hippolog, biolog eller jägmästare. Eller något helt annat!

Jakt och utbildningsmarker

Bildgalleri

Bilder från profilen Jakt- och viltvård

Till bildgalleriet >>