Lärare och instruktörer Lantbruk

Anders Eriksson, växtodling och ekonomi
Utbildad Agronom och legitimerad lärare i Växtodling, Naturbruk och Entreprenörskap. Driver också en gård utanför Nyköping med spannmålsproduktion och skog.
Fritiden tillbringas med familjen och jaktlabradoren Rut. Tillbringar även gärna några sommarveckor i skärgården. Favoritgröda: Höstvete, en intressant gröda som ger stora utmaningar i olika odlingsåtgärder.
Tel: 070-5656298
e-post: anders.eriksson@oknaskolan.se

 

Alf "Affe" Denninger, gårdsmästare samt lärare i växtodling och teknik

Arbetslagledare inriktning lantbruk. Gårdsmästare på Öknaskolan. Lärare i växtodling och teknikämnen. Grundutbildning inom jord och skog, yrkeslärarpedagogik på Stockholms universitet. Åker gärna vasaloppet, är intresserad av mat och kultur, gärna samtidigt. Har arbetat på Öknaskolan sedan 1986.


Jan-Åke "Janis" Sjöberg, verkmästare och instruktör
Jobbar inom lantbruket, som reparatör, instruktör och ansvarar för skolans bilar och bussar. Ombesörjer svetsutbildningen, servicekurser och är examinator på fyrhjulings utbildningen. Är Arbetsplatsombud och Huvudskyddsombud på Sörmlands Naturbruk åt Kommunal. Gick Jordbrukslinjen på Finsta lantbruksskola och det har blivit några kortare kurser inom maskin och djur med tiden, körde trösktåg i USA -97. Har jobbat på Öknaskolan sedan 2001. Favoritmaskinen är skolans John Deere-tröska 9540 WTS. Fritiden ägnas åt familjen, jakt ock fiske och åt hundarna Kiwi som är en Bayersk viltspårhund och Raja som är en Jämthund. Nås på 0761-33 04 42 eller jan-ake.sjoberg@oknaskolan.se  

Mats Tobiasson, växtodling och teknik

Bild saknas

Teknikagronom med lärare- och båtbyggarutbildning. Mats har arbetat med såmaskiner på SLU och Väderstadverken, med växtodlingsrådgivning och varit försöksansvarig på Hushållningssällskapet i Värmland samt lett ett forskningsprojekt om lantbruksteknik på Högskolan i Hedmark , Norge. Arbetar deltid på familjegården i Runtuna med mjölkkor, arbetshästar och annat. Har arbetat på Ökna sedan 2004.

Andreas Andersson, instruktör i växtodling och teknik
Traktorförare och instruktör inom växtodling, teknik samt motorsågsutbildning. Har gått lantbrukslinjen med inriktning naturvetenskap på Öknaskolan och började arbeta här efter studenten 2013.
Fritiden spenderas gärna med vänner, cykling och skidåkning.
Favoritgröda: Vall, med tanke på de varierande arbetsuppgifterna.
Tel.nr: 072 743 60 99 E-post: andreas.andersson@oknaskolan.se

 

Anders Holmström, undervisar i NV-ämnen matte, kemi, fysik och biolog
Legitimerad lärare i biologi och kemi. Har arbetat på Öknaskolan sedan 2009 och har skolans minsta hund, Bamse. Skidor på vintern, Öland på sommaren och är hobbysnickare däremellan.
Favoritgröda: baljväxter för sin unika förmåga att binda kväve.
Tfn: 0155-264819, anders.holmstrom@oknaskolan.se

Susanne Sjöberg, ladugårdsförman, fåransvarig, instruktör Lantbruk

Har själv gått lantbruksutbildningen på Ökna. På fritiden ägnas en stor del av tiden  till hennes två Border Collies; Meg och Nasti, som används i arbetet med djuren på Öknaskolan.

Helena Carlsson, instruktör Lantbruk