• oknaskolan-symbol

• top_td
    tradgard

Trädgård

• gymnasiesärskola, särskola, naturbruksgymnasium, öknaskolan, oknaskolan
    np4

Gymnasiesärskola

Välkommen till Öknaskolan

Är du intresserad av djur, natur eller teknik? Vill du både plugga och arbeta praktiskt? Då kan naturbruksprogrammet vara något för dig!

Du kan välja mellan inriktningarna lantbruk, djur, trädgård, häst och jakt och viltvård. Som fördjupningsområde kan du läsa naturvetenskap så att du får särskild behörighet till att plugga vidare på högskola efter gymnasiet. Vår Gymnasiesärskola erbjuder ett program för dig som behöver mer stöd under din utbildning. Du som saknar behörighet till gymnasiet kan söka till oss via Yrkesintroduktion.

På Ökna läser ca 250 elever varav 140 bor på skolans internat. Hälsa gärna på oss vid våra Öppet Hus eller andra evenemang som vi har varje år; Kosläpp i maj och Julmarknad i december. För besök vid andra tidpunkter, kontakta vår studievägledare Kirsi Östberg, 0155-26 48 02.

ÖPPET HUS 2018

Torsdag 18 jan

Här hittar du all information om att

SÖKA TILL SKOLAN