NYHETER

Referensnummer: RKUS-18-023
Sista ansökningsdag: 2018-07-31
Förvaltning: Kultur & Utbildning

Vill du bidra till vår vision att ”Vidga vyer och väcka engagemang”?

Vi söker nu en ny kollega till gymnasiesärskolans program Skog, mark och djur.

Dina arbetsuppgifter
Stöd till enskilda elever i nära samverkan med skolans övriga lärare och instruktörer. Stödet innebär att finnas nära, att motivera och vägleda genom skolarbete och i kontakt med vuxna och andra elever under dagen. Arbetet innebär tät föräldrakontakt, samarbete med lärare och instruktörer samt elevhälsa.
Som elevassistent kommer du att ingå i ett arbetslag med både lärare och elevassistenter som verkar inom gymnasiesärskolans alla inriktningar på Öknaskolan. Arbetslaget planerar undervisningen och jobbar i nära samarbete. Allt i syfte att ge goda förutsättningar för elevernas utbildning och öka deras möjligheter till en relevant sysselsättning efter gymnasietiden.

Din kompetens
Vi förutsätter att du trivs i rollen som elevassistent och tycker om att arbeta med ungdomar. Du har förmåga att se möjligheter till integrering av teori och praktik mellan olika ämnesområden.
Våra elever inom gymnasiesärskolan arbetar mycket praktiskt inom naturbruk med bl a djur och trädgård. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom naturbruksbranschen samt att du har erfarenhet av arbete med ungdomar med behov av individuella anpassningar i sin utbildning. Relevant pedagogisk utbildning är därför meriterande.

Vi söker dig som är stabil och tydlig i ditt ledarskap. Du har förmåga att ta egna beslut och har god samarbetsförmåga. Du är relationsskapande, kommunikativ och lojal med ditt team. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.
Körkort med minst B-behörighet är ett krav.

Anställningsform och sysselsättningsgrad
Visstidanställning på heltid, med start den 13 augusti 2018 och tom 19 juni 2019, med möjlighet till förlängning.

Information om tjänsten lämnas av
Socialsamordnare Ulrica Backman, 072-529 35 53, ulrica.backman@oknaskolan.se
TF rektor Kirsi Östberg, 072-1432028, kirsi.ostberg@oknaskolan.se
Lotta Lindberg-Thompson 070 609 10 06, lotta.lindberg-thompson@oknaskolan.se

Fackliga företrädare nås via växeln, 0155-24 50 00.

Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2018-07-31.
Intervjuer kommer att ske löpande. Du söker tjänsten via Landstingets hemsida, länk hittar du här.

Om oss
Öknaskolan och Nynäs Slott & Naturreservat ingår i Sörmlands Naturbruk, en verksamhet inom verksamhetsområde Kultur & Utbildning som är en del av Landstinget Sörmland. Öknaskolan är ett gymnasium med programmen Naturbruk, Skog, mark och djur och Yrkesintroduktion. Skolan har ca 250 elever varav 160 bor på skolans internat. Skolan erbjuder utbildningar inom lantbruk, trädgård, hästhållning, djurvård, naturvetenskap samt jakt och viltvård. All produktion bedrivs ekologiskt. Sörmlands Naturbruk är en unik verksamhet i utbildnings- och kulturmiljöer med egendomar kring slott och naturreservat som med sina 3 400 ha är Sörmlandskustens största.

Sörmland är ett län med mångfald hos befolkningen och vi vill spegla denna verklighet. Därför välkomnar vi sökande med olika bakgrund.