Här kan du ta del av informationsfilmer, en guidad tur över området och en möjlighet att boka digitala möten med alla våra inriktningar.

Naturbruksprogrammet i korthet

Programmet är perfekt för dig som har ett brinnande intresse för djur och natur. På Naturbruksprogrammet kombinerar man teori och praktik på ett omväxlande och inspirerande sätt. Efter examen ska du ha de kunskaper som behövs för att arbeta inom naturbrukssektorn med växter, djur, mark, vatten eller skog.

Här kan du läsa mer om DjurvårdHästhållningTrädgårdLantbruk samt Naturturism

Föreläsningar

Här kan du ta del av inspelade informationsföreläsningar om Öknaskolan. 

Rektor berättar

Vi är stolta över den bredd som vår skola erbjuder dig som elev. Utbildningen startade redan 1947, men gården har ett längre förflutet än så.

Vad kan jag bli när jag tagit studenten och hur söker jag till er?

Du har förmodligen många frågor och funderingar inför ditt gymnasieval. I denna informationsfilm kan du lyssna till vår studievägledare som guidar dig genom yrkesutgångar, vidare högskolestudier, antagning och andra saker du bör tänka på när du söker till gymnasiet.

Hur är det att bo på internat och vad ska jag tänka på?

Vi erbjuder möjlighet till internatboende för elever som bor långt ifrån skolan och inte kan pendla varje dag. När du bor på internat är det egna ansvaret i fokus och det ger dig stora erfarenheter i att visa andra respekt. Men det allra största är att du skaffar dig vänner för livet och skapar många fina minnen du sent kommer att glömma! Här kan du lyssna till Internatsamordnare Åsa som berättar om livet på internatet.

Hur ser det ut på Öknaskolan?

Välkommen till en digital rundvandring. Normalt sett tar en rundvandring på hela skolområdet ca 2 timar, här får du se den i ett snabbare format! 

Inriktningar och inspirationsfilmer.

Tänk dig ett klassrum som kan bestå av både skog, åker, stall eller växthus. Det är vardagen för våra elever. Följ med och få en inblick i några av de olika momenten som genomförs här på skolan.

Du är viktig för oss!

Hos elevhälsan kan du som elev få möjlighet och hjälp med att prata om just det som du har behov av. Det kan vara skolsituationen, kompisar, hemförhållanden, konfliktsituationer eller egentligen vad som helst. Här arbetar skolsköterska, skolkurator, socialsamordnare och speciallärare för dig!