måndag 7 juni 2021

Hej alla vårdnadshavare och elever!

De speciella omständigheter som råder detta år gör att vi behöver genomföra  studentavslutningen för våra elever i årskurs 3 på ett lite annorlunda sätt.

Planeringen av studentfirandet 2021 har skett i samarbete med samtliga gymnasieskolor i Nyköpings kommun och utifrån respektive skolas förutsättningar.

 I vår planering har vi följt FHM:s  aktuella råd och rekommendationer, med målet att skapa en minnesvärd och festlig dag och att våra elever verkligen känner att det blir ett värdigt avslut på gymnasietiden!

Studentfirandet kommer att ske under en vecka där vi kommer att bjuda in en inriktning per dag, i ett undantagsfall tre inriktningar då dessa är numerärt små. Det har skett en lottning som avgjort vilken inriktning som kommer att firas vilken dag.

 

Måndag den 7 juni: Djur

Tisdag den 8 juni: Jakt- och viltvård

Onsdag den 9 juni: Trädgård, Hästhållning samt Skog, mark och djur

Torsdag den 10juni: Lantbruk samt Yrkesintroduktion

 

Respektive studentdag kommer att gestaltas på följande sätt:

 

 

 

10.30 Samling för tal av rektor och mösspåtagning

11.00 Mingel med klasskamrater och undervisande lärare

11.30 Studentlunch, vid vackert väder i äppelträdgården, annars i matsalen.

Tal och hyllningar från personalen

13.00 Samling i Blå salongen på Slottet för utdelning av årets stipendier samt

betyg. Tal till studenterna

13.30 Utspring till väntande anhöriga

 

Anhöriga kommer att bjudas på fika i äppelträdgården från kl. 11.30

 Vi har maxgräns på fem anhöriga per elev som får befinna sig på plats. Det är viktigt att detta följs. För de som inte kan vara med på plats kommer delar av dagen att filmas för att kunna ses i efterhand. 

 För att göra ett firande möjligt för studenterna denna dag ber vi anhöriga, vänner samt allmänhet att visa hänsyn och respektera att firandet är för studenterna. Vi tror och hoppas att det finns en förståelse för att vi alla måste hjälpas åt i det läge som råder.

 

 

Det är viktigt att alla respekterar och följer FHM:s rekommendationer. Visa omtanke om varandra, stanna hemma om du känner minsta symptom på sjukdom, vilket gäller samtliga oavsett roll denna dag. Alla måste ta sitt ansvar för att begränsa smittspridningen.

Tillsammans gör vi detta till en fin och minnesvärd student!

 

 

Med vänliga hälsningar,

 

Skolledningen på Öknaskolan

 

 

 

 

 

Nyhetsarkiv