torsdag 24 november 2022

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!

Om oss

Öknaskolan ingår i Sörmlands Naturbruk, en verksamhet inom förvaltningsområde Kultur & Utbildning en del av Region Sörmland. Öknaskolan erbjuder utbildningar på gymnasienivå inom Naturbruksprogrammet samt Yrkesintroduktionsprogram och Särskoleverksamhet riktat mot naturbruk. Öknaskolan har 250 elever varav 160 bor på skolans internat.
Sörmlands Naturbruk är en unik verksamhet i utbildnings- och kulturmiljöer med egendomar kring slott och i naturreservat som med sina 3 400 ha är Sörmlandskustens största.

Öknaskolan startar ett nytt samarbete med Campus Nyköping med inriktning mot vuxenutbildning. Förutsättningarna är goda, här finns två enheter med trädgårds och park anläggningar samt köksträdgårdar och växthusanläggning, skogar, beten, åkermark, insjöar samt kuststräcka mot Östersjön.

Vi söker en trädgårdsingenjör med inriktning odling, till YH utbildning inom Trädgårdsmästare – odling, innovation och företagande.

Är du intresserad att vara med om att skapa och utveckla en ny inriktning inom YH utbildning tillsammans med oss? Välkommen med din ansökan! 

Dina arbetsuppgifter

Du arbetar som kursansvarig och utvecklar samt samordnar undervisning i kurser inom området. Du genomför undervisning som en kombination av teori och praktik. Du kommer att genomföra undervisning på distans samt fysiskt på plats. Andra kurser inom  området kan bli aktuella utifrån din kompetens.

Din kompetens

Vi söker dig som har ett brinnande intresse för området trädgård, odling, innovation och företagande. Du älskar livet utomhus och brinner för att visa vägen inom området genom att ge deltagarna en utbildning av högsta kvalitet, baserad på såväl teori som praktik. Har du dessutom erfarenhet och intresse av utbildningsutveckling är det en stor fördel.
Du har en trädgårdsingenjörsutbildning. Erfarenhet av eget företagande är meriterande, liksom ämneskunskaper som möjliggör undervisning inom andra områden. Du är bekväm i lärarrollen och tycker om att arbeta med elever. Du är en god administratör med erfarenhet av arbete i olika system och lärplattformer. Körkort med minst B-behörighet är ett krav. Vi lägger stor vikt på personliga egenskaper.

Sörmland är ett län med mångfald hos befolkningen och vi vill spegla denna verklighet. Därför välkomnar vi sökande med olika bakgrund.

Anställningsform

Tillsvidareanställning med provanställning på 6 månader. Tillträde och lön enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av

Bitr. rektor Kirsi Östberg, 072-143 20 28 kirsi.ostberg@oknaskolan.se
Utbildningsledare Alf Denninger, 070-609 10 08 alf.denninger@oknaskolan.se
Fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00.


Kom och jobba hos oss på Sörmlands naturbruk, Öknaskolan!

Ansökan

Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2022-12-11.
Intervjuer kan komma att ske löpande.
Ansökan sker via rekryteringsverktyg (extern länk)

Nyhetsarkiv