tisdag 30 mars 2021

Information till elever och vårdnadshavare vid Öknaskolan

 

Den 25 mars informerade regeringen och Folkhälsomyndigheten vid en pressträff om att den nationella rekommendationen om fjärr- och distansundervisning för gymnasiet upphör. Från och med 1 april är det de regionala smittskydden i landet som tar över ansvaret för vilka rekommendationer som ska gälla i regionen.

 Smittläget är fortsatt mycket högt i Sörmlandsregionen och i fredags meddelade smittskydd Sörmland att man förlänger rekommendationen gällande fjärr- och distansundervisning för Sörmlands län. Samtliga huvudmän för högstadieskolor och gymnasier uppmanades att fortsätta med partiell distansundervisning. Huvudmannen för Öknaskolan, Region Sörmland, har tillsammans med skolledning på Öknaskolan beslutat att följa smittskydd Sörmlands rekommendationer.

 För oss på Öknaskolan innebär det att vi fortsätter när- resp. distansundervisning ungefär på samma sätt och i samma omfattning som i början av vårterminen dvs att vissa klasser/delar av klasser är på plats på skolan, medan merparten av eleverna studerar på distans. Elevrådgivare meddelar eleverna om undervisningen kommer att ske på distans eller på plats. Lektionerna genomförs enligt schemat.

 

Det är fortsatt oerhört viktigt att alla håller avstånd och följer rutiner för att minimera risk för smittspridning på skolan.

Nyhetsarkiv