Du som ska söka till oss och gör det via webben i din hemkommun.

NBLAN - Lantbruk
NBDJR
- Djurvård
NBNAT - Naturturism
NBHAT - Hästhållning
NBTRA - Trädgård
SKSKO - Gymnasiesärskoleprogrammet för skog, mark och djur
IMVNB - Introduktionsprogram, programinriktat individuellt val
IMYNB - Introduktionsprogram, yrkesintroduktion

Kommunkoden är 6480.

Ansökan till Yrkesintroduktion sker genom en enskild anmälan direkt till oss. Här hittar du länk till intresseanmälan (word).

Antagningskansliet i din hemkommun hanterar din ansökan. 

Du har rätt att söka till oss, oavsett var du bor!

Vi tar gärna emot dig som elev, men villkoren kan se olika ut beroende på om din hemkommun har samverkansavtal eller inte. Samverkansavtalet är ett sätt för kommunen att försäkra elevernas rätt att bli förstahandsmottagna. Har du frågor gällande samverkansavtal och din rätt att söka till oss, fråga gärna din syv eller Kirsi Östberg med kontaktuppgifter längre ned på sidan.

Antagningsinformation för sökande utanför Sörmland

Du som sökt till oss i 1:a hand och bor utanför Sörmland och har fått preliminärt besked att du kommit in, tackar ja till din plats efter att den slutliga antagningen är klar. Information om hur du gör detta ska komma i ditt slutliga besked.

För dig som har sökt till oss i 1:a hand och som har fått information att du inte är antagen utan mottas i 2:a hand i mån av plats,lugn bara lugn! Ansökningsprocessen när du söker från andra kommuner utan samverkansavtal är krånglig men inte omöjlig! När du har fått ditt preliminära besked behöver du inte göra någonting för att ha din plats kvar som 1:a handsökande. Det är viktigt att du inte ändrar ditt val under omvalsperioden för då försvinner din plats som 1:a handsökande. Du kommer att få ditt slutliga antagningsbesked i juli och även då kan det stå att du inte är antagen i 1:a hand trots att du med stor sannolikhet kommer att komma in.

Kontakta oss hellre och fråga en gång för mycket så du inte missar din plats!

Kontakt

Du kan alltid ringa eller skriva till vår studievägledare Kirsi Östberg; 072- 143 20 28, kirsi.ostberg@oknaskolan.se