Djurvård

Det här är valet för dig som har ett stort djurintresse och vill ha en bred utbildning.
Välj mellan utgång Djurvårdare eller Naturvetenskap.
Utbildningen ger dig goda kunskaper om djurens beteende, behov och skötsel samt stor erfarenhet av många olika djurslag. Du kan välja att fördjupa dig inom Djursjukvård eller Naturvetenskap. Att vara en god djurskötare innebär att använda naturens resurser på ett sätt som är gynnsamt för både djur och natur. Även växtkunskap är viktigt för djurskötaren, dels vid utfodring men även för att kunna bibehålla en biologisk mångfald. Därför sker vår undervisning inte bara i klassrum och stallar, utan även ute i naturen.
Närhet till djuren
Vi har ett djurhus med ett urval av sällskapsdjur: kaniner, reptiler, fåglar, fiskar och gnagare. I verksamheten finns även mjölk-, nöt- och fårproduktion samt ett stall med skolhästar. Vi har också ett eget hunddagis där du får träna skötsel och träning samt studera hundens beteenden. En djurskötare behöver ha känsla för hur djur mår och hur man sköter dem bäst. Kunskapen får du genom en varierande undervisning i såväl klassrummet som tillsammans med våra djur. I flera av inriktningskurserna som du kommer att läsa under dina tre år finns möjligheten att utveckla erfarenheter och kunskaper som en djurvårdare behöver. Genom vad vi kallar för stallturer kommer du tillsammans med instruktör att arbeta med våra djur och följa de skötselrutiner de kräver. Du får sköta, vårda, hantera och utfodra djur av många olika slag. Målet är att vara anställningsbar direkt efter avslutad examen, något som är fullt möjligt tack vare den unika bredd du får i undervisningen!
Detta medför att du kan arbeta med olika typer av djur och djurhållningar efter dina tre år på skolan.
Egen veterinärklinik
På skolan har vi en anställd veterinär som undervisar i djursjukvårdskurser samt anatomi och fysiologi. Skolan har även en veterinärklinik där både undervisning och enklare veterinärverksamhet kan bedrivas. Under din tid på skolan genomgår du en grundkurs i läkemedelshantering, vilket innebär att du till exempel kan utföra vissa injektioner och behandlingar när du arbetar på en veterinärklinik. Efter godkänd kurs i läkemedelshantering kan du arbeta som djurvårdare nivå 2 inom djursjukvård.
Dela