Veckans matsedel

VECKA: 42, 2025
Följande ingår: varmrätt, salladsbuffé, hårt bröd, smör, dryck, frukt och kaffe
Lunchtider: Anpassat gymnasium kl. 11.30, Åk. 1 kl.11.40, Åk.2 + ÅK.3 kl. 12.10.
Måndag
Lunch: Chili med köttfärs, bönor och majs samt gräddfil, nachos.
Middag: Nasi Goreng med kyckling och wokade grönsaker, mango/currydressing.
Veg:
Lunch: Chili med sojafärs, bönor & majs samt gräddfil, nachos och ris.
Middag: Vegetarisk Nasi Goreng med grönsaker & mango/chilidressing.
Tisdag
Lunch: Fiskgratäng med torsk, lax & räkor samt fänkål, dill och hummersås.
Middag: Viltfärsjärpar med gräddig skogssvampsås och vinbär.
Veg:
Lunch: Vegetarisk ostpaj med tomatsallad.
Middag: Sojafärsjärpar med skogssvampsås och vinbär.
Onsdag
Lunch: Kålpudding med sirapsgräddsås och lingon, kokt potatis.
Middag: Kasslerkväll med Johan i köket!
Veg:
Lunch: Kålpudding med sirapsgräddsås och lingon, kokt potatis.
Middag: Rödbetsbiffar med creme fraiche.
Torsdag
Lunch: Chicken Noodle Soup med ingefära, morot och citrongräs samt ägghalva och härbakt bröd.
Middag: Chorizopasta med tomat, paprika och vitlök.
Veg:
Lunch: Tofu Noodle Soup med ingefära, morot & citrongräs samt härbakt bröd.
Middag: Pasta med kryddstekt halloumi, tomat, paprika & vitlök.
Fredag
Lunch: Kryddstekt Entrecote från Ökna. Råstekt potatis ”provencale” med vitlökssmör, haricots verts och rödvinssås.
Veg: Friterade dumplings med lökringar och dipsås.
Smaklig måltid!
Med reservation för ändringar.
En KRAV-märkt rätt består till största delen av ekologiska KRAV-godkända råvaror. För att få använda KRAV-märket i menyn är skolrestaurangen kontrollerad av KRAV.


Dela