Veckans matsedel
VECKA: 46, 2025
Följande ingår: varmrätt, salladsbuffé, hårt bröd, smör, dryck, frukt och kaffe
Lunchtider: Anpassat gymnasium kl. 11.30, Åk. 1 kl.11.40, Åk.2 + ÅK.3 kl. 12.10.
Måndag
Lunch: Klassiskt Pepparrotskött med lök & örter samt kokt potatis och inlagda rödbetor.
Middag: Potatisbullar/blodpudding med stekt fläsk och lingon.
Veg:
Lunch: Gräddkokt och friterad blomkål med röda linser.
Middag: Potatisbullar med stekt tofu & lingonsylt.
Tisdag
Lunch: Stekt panerad rödspätta med skagendressing och fänkålscrutité.
Middag: Hjortfärsbiff med skogssvampsås och rårörda vinbär och stekt potatis.
Veg:
Lunch: Stekt panerad grönsaksschnitzel med kryddsmör.
Middag: Sojafärsbiff med skogssvampsås och rårörda vinbär.
Onsdag
Lunch: Tema – Judendomen. Cholent, judisk köttgryta med nötkött, bönor och ägg.
Middag: Salsicciafärserad fläskkarré med tomatsås.
Veg:
Lunch: Cajungrillad quorn med fried rice och vitlöksyogurt.
Middag: Kryddstekt halloumi med gröna bönor & tomatsås.
Torsdag
Lunch: Minestronesoppa med kryddig korv samt härbakt bröd.
Middag: Taco Thursday! Kycklingtacos med smarriga tillbehör.
Veg:
Lunch: Vegetarisk minastronesoppa och härbakt bröd.
Middag: Taco Thursday! Vegetariska tacos med smarriga tillbehör.
Fredag
Lunch: Karin Linds krämiga lasagne med köttfärs, tomat, bechamelsås och mozzarella.
Veg: Vegetarisk lasagne med svamp, mozzarella och spenat.
Smaklig måltid!
Med reservation för ändringar.
En KRAV-märkt rätt består till största delen av ekologiska KRAV-godkända råvaror. För att få använda KRAV-märket i menyn är skolrestaurangen kontrollerad av KRAV.
Dela