För dig som bor långt ifrån skolan och inte kan pendla varje dag.

När du bor på internat är det egna ansvaret i fokus och det ger dig stora erfarenheter i att visa andra respekt. Men det allra största är att du skaffar dig vänner för livet och skapar många fina minnen du sent kommer att glömma!

Rumsindelning

Totalt finns det 128 enkelrum fördelade på 16 hus. Det finns även 32 dubbelrum fördelade på två hus. I varje hus finns ett gemensamt vardagsrum och duschrum. Toalett delar du med din hallgranne. Enkelrummen har en storlek på 8,5 kvadratmeter som rymmer en viss fast inredning såsom skrivbord med tillhörande stol, säng och hyllor. Du har full möjlighet att sätta din egen prägel på ditt rum med fina gardiner eller växter för att göra det extra mysigt.

Många aktiviteter

I skolhuset kan du låna pingis- och biljardbord, eller använda gymmet i vår idrottshall. I idrottshallen kan du dra ihop ett gäng och spela innebandy, basket, badminton eller volleyboll. Utomhus finns både kubb, pil, krocket, fotboll eller roddbåt att låna. Vår fina grillplats vid utkiken är också mysigt att ta sig till en vacker kväll!  Andra aktiviteter så som grillkvällar, brännboll, musik-quiz, kvällsridning, spa-, och djurhuskvällar anordas regelbundet. Vill du ha extra hjälp med dina studier finns läxhjälp att tillgå två kvällar i veckan.

Vi finns för dig

På internatet finns fyra fritidsledare som arbetar eftermiddag och kväll. Sovande jour finns på plats fram till klockan 07.00 på vardagar. Internatsamordnare finns på plats dagtid. Vår personal finns till för att vid behov ge stöd och hjälp till dig som elev. De arbetar aktivt för att skapa en trygg och meningsfull fritid för alla boende. 

För oss är maten viktig!

Mycket av det vi lär ut handlar om att producera mat för djur och människor. Vi lagar skolmaten i vår  KRAV-certifierade restaurang Ekologen och använder egenproducerade råvaror, bland annat vårt eget vilt-, nöt- och fårkött . Mer än en tredjedel av den mat vi serverar är ekologisk. Bor du på internatet ingår frukost, eftermiddagsfika samt middag. För alla elever som inte fyllt 20 år serveras lunch kostnadsfritt.

Vanliga frågor

Vad kostar det per månad?
Inackorderingsavgiften är  4 000:-/mån för enkelrum samt 3.200:-/mån för dubbelrum och faktureras i efterskott en gång i månaden med start i september för höstterminen och januari för vårterminen. Hyresvärden kan säga upp hyresavtalet om hyran inte betalas i tid och betalning inte sker trots påminnelse. Inackorderingsbidrag söker eleven i sin hemkommun.

Kan man bo kvar på helger?
Internatet är stängt helger och lov. Lektionerna börjar vid lunchtid på måndag och slutar 13.30 på fredagar.

Finns det bra kommunikationer?
Sörmlandstrafiken kör busslinje 655 till och från Nyköping.

Finns det några särskilda regler?
För att alla ska trivas på internatet måste vi ta hänsyn och visa respekt för varandra, samt följa skolans gemensamma värdegrund. Att bo på internat kräver ömsesidig tolerans och förståelse. Skolan har nolltolerans vad gäller alkohol, droger och kränkningar. Inackorderingen förutsätter att eleven följer de regler som gäller skolans internat.

Vad händer om man bryter mot reglerna?
Följer man inte ordningsreglerna använder vi oss av internatets rutin- och åtgärdstrappa som finns att läsa nedan. För att personalen på bästa sätt ska kunna stödja eleven i boendet är föräldrakontakten viktig och föräldrar är alltid välkomna hit när som helst.

Vem kontaktar man för att få information?
Föräldrar och elever kontaktar samordnare Lisa Schöman, 070-227 68 89, ann-louise.schoman@oknaskolan.se
För övriga kontaktuppgifter, se kontakt (länk)

 

Nedladdningsbar information